Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pensiju pārvaldniekam INDEXO jauns izpilddirektors - Iļja Arefjevs

© Publicitātes foto

Par pensiju pārvaldītāja INDEXO izpilddirektoru un valdes locekli tiks iecelts Iļja Arefjevs, profesionālis ar 15 gadu pieredzi pensiju kapitāla pārvaldīšanas nozarē. I. Arefjeva galvenās prioritātes amatā būs INDEXO operacionālā vadība un produktu klāsta paplašināšana. Paredzēts, ka līdzšinējais izpilddirektors Toms Kreicbergs kandidēs uz INDEXO padomes locekļa amatu un pievērsīsies INDEXO ilgtermiņa stratēģiskajai attīstībai. 

“INDEXO atrodas nākamā attīstības posma priekšvakarā - pēc veiksmīgas nostiprināšanās 2. pensiju līmeņa tirgū gatavojamies jaunu produktu ieviešanai, tostarp 3. pensiju līmenī. Strādājam pie virknes iniciatīvu, lai vēl vairāk uzlabotu ieguldījumu iespējas un atdevi Latvijas iedzīvotājiem. Plašākam darbības tvērienam INDEXO ir nepieciešama plašāka vadības komanda, kurā iesaistīsim arvien jaunus profesionāļus,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs.

I. Arefjevs ir vadītājs ar ilggadēju darba pieredzi finanšu sektorā, ko viņš guva, strādājot Luminor, Nordea kā arī Swedbank pensiju struktūrvienībās. Pirms tam viņš bija finanšu vadītājs inovatīvajā telekomunikāciju start-up uzņēmuma ZetCOM (tagad pilnībā pieder LMT). Arefjevam ir doktora diploms vadībzinātnēs un viņš ir aktīvs finanšu tehnoloģiju pētnieks.

Iļja Arefjevs: "Visā pasaulē tehnoloģiju giganti (BigTech) un specializētās finanšu tehnoloģiju kompānijas (FinTech) arvien vairāk piedāvā saviem klientiem viegli saprotamus, ērti lietojamus un izdevīgus finanšu pakalpojumus. INDEXO ir spēris lielus soļus, lai FinTech revolūciju ieviestu Baltijas pensiju tirgū, un priekšā vēl ir fantastiskas iespējas uzlabot ieguldītāju pieredzi. Man ir patiess prieks pievienoties šai profesionāļu komandai un sniegt savu artavu INDEXO veiksmes stāsta turpināšanā."

Kopš dibināšanas 2017. gadā INDEXO ietur stabilu pozīciju kā straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita. Šobrīd jau gandrīz 40 tūkstoši klientu uztic INDEXO vairāk nekā 200 milj. EUR.

Toms Kreicbergs: "Esmu entuziasma pilns par INDEXO nākotni I. Arefjeva vadībā. Pēdējo trīs gadu laikā esam uzsākuši revolūciju Latvijas pensiju nozarē. Esam ne tikai panākuši klientu uzticību un provocējuši strauju izmaksu kritumu visā tirgū, bet esam arī izcīnījuši būtiskas likumdošanas pārmaiņas - piemēram, 2. pensiju līmeņa mantojamību. Ar I. Arefjeva profesionālo pieredzi un prasmēm drīz varēsim mūsu klientiem piedāvāt jaunus, inovatīvus finanšu produktus. Tikmēr es personīgi aktīvi iesaistīšos gan INDEXO stratēģiskajā virzībā, gan arī mūsu cīņā par Latvijas finanšu vides sakārtošanu."

Paredzēts, ka nākamajā INDEXO akcionāru sapulcē Kreicbergs kandidēs uz INDEXO padomes locekļa amatu (kandidatūru vēl nepieciešams saskaņot ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju).

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kura piedāvā pirmos modernos, zemu izmaksu 2. pensiju līmeņa plānus Latvijā. Par INDEXO vairāk var uzzināt mājas lapā https://indexo.lv.

INDEXO projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 veiksmīgi un sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Normunds Bergs (SAF Tehnika, Mobilly), Svens Dinsdorfs (ELKO), Juris Grišins (Capitalia), Valdis Vancovičs (Tele2), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi.