Zināms, kāpēc Rīgā un citviet Latvijā bijusi traucēta elektrības piegāde [papildināts]

© imago images/Jochen Tack/SCANPIX/LETA

Elektrības padeve Rīgā saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju vairumā gadījumu ir atjaunota, bet vēl arvien elektrības piegāde ir traucēta 36 000 klientu, informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena.

Viņa skaidroja, ka otrdienas rītā Rīgā, atslēdzoties 330 kilovatu (kV) kabelim starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, atslēgusies TEC-2 ģenerācija, izsaucot pārslodzi 110kV tīklā. Tehnoloģiskais traucējums reģistrēts otrdien plkst.9.38.

Plkst.11:14 pilnībā atjaunots 110 kV tīkls un atjaunota elektroapgāde no pārvades tīkla puses.

Tiek ziņots, ka elektrības nav bijis pilsētas centrā, Vecrīgā, Purvciemā, Sarkandaugavā, Ķengaragā, Pētersalas, Maskavas ielas rajonā, Teikā, Juglā, Pļavniekos, Vecmīlgrāvī, Mežaparkā, Skanstes rajonā.

Lielākajā daļā Rīgas ielu luksoforu elektropadeve ir atjaunota, taču dažās vietās policija turpina regulēt satiksmi. Nekādi negadījumi satiksmes drošībā saistībā ar elektropadeves traucējumiem nav reģistrēti.

Iedzīvotāji ziņo, ka elektrības neesot bijis arī citviet Latvijā, piemēram, Gaujā, Ādažos, Siguldā, Limbažos, Saulkrastos, Ogrē, Salaspilī, Jūrmalā.

Žurnālists Jānis Zvērs raksta, ka ir aizdomas par sprādzienu Teikā, kura dēļ pazudusi elektrība.

"Iedzīvotāji ziņo par sprādzienu Teikā, pēc kura pazuda elektrība lielai daļai Rīgas un pat ārpus tās. Pagaidām nekādas oficiālas informācijas nav," raksta Zvērs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA apliecināja, ka šorīt ap plkst.9.35 saņemts izsaukums uz Starta ielu Teikas tuvumā, kur pēc sākotnējās informācijas noticis sprādziens kanalizācijas šahtā un bija redzami dūmi.

Vēlāk noskaidrojās, ka 0,2 kvadrātmetru platībā šahtā dega augstsprieguma kabeļi, taču negadījums nebija tik nopietns, lai pielietotu dzēšanas līdzekļus. Plkst.11.18 VUGD palīdzība notikuma vietā vairs nebija nepieciešama.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē twitter iedzīvotāji aktīvi dalās ar attēlu, kurā tā autors apgalvo, ka pie kādas biroja ēkas Jaunajā Teikā zemē zem augstprieguma līnijas ietriecās lodveida zibens. Tiesa, šī versija šobrīd oficiāli nav apstiprināta.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais