Tirdzniecības centra "Spice" darba laiks atgriežas pirmskrīzes režīmā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Situācijai Latvijā stabilizējoties, sākot no otrdienas, 9.jūnija, tirdzniecības centra "Spice" un "Spice Home" darba laiks atgriezīsies pirmskrīzes režīmā. Gan darba dienās, gan brīvdienās "Spice" būs atvērts 10.00-22.00, savukārt "Spice Home" darba laiks pirmdien-sestdien būs 10.00-21.00, bet svētdienās 8.00-20.00. Lielveikala "Rimi" darba stundas paliek nemainīgas - 8.00-23.00.

Kad Latvijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis Covid-19 pandēmijas dēļ, lielākā daļa tirdzniecības centru pieņēma lēmumu saīsināt darba stundas, un vairāki nomnieki pilnībā slēdza savus veikalus, lai pasargātu darbiniekus un apmeklētājus no inficēšanās riska. Pēc valdības pieņemtā lēmuma kopš 28.marta lielākā daļa tirdzniecības centru brīvdienās tika slēgti, un darbību turpināja tikai atsevišķi nomnieki - pārtikas, dzīvnieku barības, dārzkopības un būvniecības, optikas un higiēnas preču veikali un aptiekas. Taču, ņemot vērā, ka situācija Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju maijā bija stabilizējusies, valdība pieņēma lēmumu mazināt dažādus ierobežojumus, to skaitā - ļaut tirdzniecības centriem atsākt darbību brīvdienās.

Sekojot atbildīgo iestāžu ieteikumiem, no 9.jūnija TC "Spice" darba stundas atgriezīsies tajā pašā režīmā kā pirms Covid-19 pandēmijas. Gan darba dienās, gan brīvdienās "Spice" darba laiks būs 10.00-22.00, bet "Spice Home" no pirmdienas līdz sestdienai ir atvērts 10.00-21.00, bet svētdienās darba laiks ir 8.00-20.00. Lielveikala "Rimi" darba laiks ārkārtas stāvokļa laikā netika mainīts, un tas klientiem ir atvērts ik dienu no 8.00 līdz 23.00.

Lai gan situācija valstī ir normalizējusies un ierobežojumi tiek mazināti, ņemot vērā to, ka tirdzniecības centros uzturas daudz cilvēku, TC "Spice" joprojām tiek ievēroti dažādi piesardzības pasākumi, lai nepieļautu atkārtotu slimības uzliesmojumu.

Svarīgākais