Sāk remontdarbus uz Daugavpils šosejas

© f64

Šonedēļ tiek sākti remontdarbi uz Daugavpils šosejas pie Aizkraukles un uz Kalnciema ceļa starp Liepājas un Ventspils šosejām, bet kopumā remontdarbi notiek vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šonedēļ sāks seguma atjaunošanu sešus kilometrus garam Daugavpils šosejas posmam pie Aizkraukles. Plānots, ka tur satiksmi divos posmos regulēt ar luksoforiem. Savukārt uz autoceļa Kalnciems - Kūdra starp Liepājas un Ventspils šosejām satiksmi vienā posmā organizēs satiksmes regulētāji.

Kopumā vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos notiek remontdarbi. LVC aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem, plānojot savus braucienus, kā arī ievērot visus ierobežojumus un luksoforu signālus būvdarbu posmos.

Pašlaik lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas posmā no Garkalnes līdz Sēnītei. Posmos, kur notiek asfalta ieklāšana, satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar ātruma ierobežojumu 30 kilometri stundā (km/h), citur remontposmā - 70 km/h. Ir atjaunota satiksme pa rotācijas apli pie Sēnītes.

Uz Jelgavas šosejas posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu ir slēgta brauktuve virzienā no Jelgavas uz Rīgu. Satiksme abos virzienos tiek organizēta pa otru brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, daudzviet liegti kreisie pagriezieni. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h. Remontposma izbraukšanai nepieciešama vismaz pusstunda.

Uz Jūrmalas šosejas satiksmei ir slēgta nobrauktuve no Rīgas apvedceļa virzienā uz Jūrmalu un nobrauktuve uz Jūrmalas šosejas virzienā no Rīgas uz Babīti/Imantu. Babītes iedzīvotājiem izbraukšanai un iebraukšanai Babītē jāizmanto Rožu iela, uz Jūrmalas šosejas un Rīgas apvedceļa izveidotas apgriešanās vietas. Ātruma ierobežojums ir 70 km/h.

Uz Liepājas šosejas Saldus pilsētas teritorijā divos posmos satiksmi regulē luksofori un ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Uz Rīgas apvedceļa Baltezers - Saulkalne pārvada pār Daugavpils šoseju satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm.

Svarīgākais