Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Pirmo reizi inficēšanos ar Covid-19 konstatē Ciblas novadā

© EPA/SCANPIX/LETA

Pirmo reizi inficēšanās ar Covid-19 konstatēta Ciblas novadā, līdz ar to aktīvi infekcijas gadījumi pašlaik ir kopumā 52 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati, kas atjaunoti atbilstoši izmaiņām pēdējās divās diennaktīs.

Aizvadītajās divās diennaktīs kopumā reģistrēti četri jauni Covid-19 slimnieki - trīs ceturtdien un viens piektdien.

Šajās dienās Ciblas novadā atklāts viens slimnieks. Tikmēr Bauskas novadā, reģistrējot vēl divus jaunus Covid-19 gadījumus, kopumā aktīvo saslimšanas gadījumu skaits patlaban ir septiņi. Vēl viens jauns slimnieks reģistrēts Liepājā, kur tagad ir seši aktīvi saslimšanas gadījumi.

Viens saslimušais ir vecumā no desmit līdz 19 gadiem, vēl viens ir 30 līdz 39 gadus vecs, bet divi vecumā no 40 līdz 49 gadiem.

Uz 5.jūniju Latvijā no Covid-19 bija izveseļojies kopumā 781 cilvēks. SPKC apkopotie jaunākie dati liecina, ka Rīgā aktīvo saslimšanu skaits samazinājies par sešiem - līdz 108, Valmierā par četriem - līdz 14, Kocēnu novadā par diviem - līdz deviņiem aktīvas saslimšanas gadījumiem, Jūrmalā par vienu - līdz astoņiem gadījumiem, un arī Daugavpilī par vismaz vienu un tur aktīvo saslimšanu skaits pašlaik nepārsniedz piecus. Pārējie izveseļojušies novados, kuros infekciju skaits nepārsniedza piecus gadījumus.

Līdz ar to aktīvas saslimšanas ir reģistrētas Ciblas, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Ikšķiles, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Jēkabpils, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Kā vēstīts, aizvadītajā diennaktī, veicot kopumā 1074 Covid-19 testus, atklāts viens jauns inficēšanās gadījums. Līdz šim Latvijā veikti 116 535 Covid-19 izmeklējumi, saslimuši 1086 iedzīvotāji, bet uz 5.jūniju bija izveseļojies kopumā 781 cilvēks. Līdz šim kopumā miruši 25 Covid-19 pacienti.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas 11 pacienti, no kuriem astoņi pacienti ir ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim kopumā no stacionāra izrakstīti 166 pacienti.