Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Dzīvnieku patversme: cilvēku ziedojumi sarukuši teju uz pusi

© Lauris Aizupietis/F64

Pandēmija finansiāli ietekmējusi dzīvnieku patversmi "Labās mājas". Ziedojumi dzīvnieku uzturēšanai sarukuši par 40% jeb gandrīz uz pusi. Lai arī turpmāk spētu nodrošināt kvalitatīvu patversmes iemītnieku aprūpi, maijā tika uzsākta ziedojumu kampaņa "Tagad tu saproti" ar mērķi informēt sabiedrību un piesaistīt finansiālos līdzekļus.

Kampaņas "Tagad tu saproti" izveidošanas iemesls ir ne tikai ziedojumu vākšana, bet arī nepieciešamība kliedēt mītus par patversmes izmaksu pozīcijām un ienākumu avotiem.

Lai uzturētu patversmi "Labās mājas", katru mēnesi ir nepieciešami vismaz 12 000 eiro.

Tikai nelielu daļu no šīs summas veido dzīvnieku barība un inventārs. Sabiedrībā pastāv uzskats, ka patversmes uztur pašvaldības vai bagāti uzņēmumi, jeb patroni, tomēr tā nebūt nav. Lai gan patversmei 20 pastāvēšanas gadu laikā ir izveidojošās labas sadarbības ar atbalstītājiem, tie lielākoties nodrošina ēkas krīzes situācijas darbus. Dzīvnieku ikdienas uzturēšanas iespējas ir atkarīgas tieši no ziedotāju labvēlības.

Līdz ar kampaņas "Tagad tu saproti" aktivitātēm, maija mēnesī patversme sasniedza mēneša ienākumu mērķi. Patversmes vadītāja, Astrīda Kārkliņa, cer, ka ja sabiedrība būs tikpat aktīva arī jūnijā, vasaras periodā ‘"Labās mājas" atsāks darbu ierastajā režīmā un varēs atsākt suņu staidzināšanu, kā arī vairāk uzņemt jaunus pamestos dzīvniekus, ko nebija iespējams darīt ārkārtas situācijas laikā.

Atbalstīt patversmes darbu tiek aicināts ikviens, izvēloties sev ērtāko ziedošanas veidu, piemēram, izveidojot regulāro maksājumu internetbankā, veicot bankas pārskaitījumu vai izmantojot ziedot.lv platformas projektu "Palīdzība "Labajām mājām"".