Šonedēļ ārstniecības iestādes saņems tām papildu piešķirto naudu

Šonedēļ ārstniecības iestādes saņems tām papildu piešķirtos līdzekļus neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai līdz gada beigām, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Egita Pole.

Kā skaidroja Pole, Veselības norēķinu centrs patlaban veic grozījumus līgumos ar ārstniecības iestādēm, lai tos šonedēļ tām izsūtītu. Līgumos būs grozījumi gan attiecībā uz Sociālās drošības tīkla stratēģijas līdzekļu pārdali, gan arī uz papildu piešķirto finansējumu tieši neatliekamās palīdzības nodrošināšanai.

Veselības ministrijas pārstāve arī norāda, ka uz oktobri ministrija gatavos ziņojumu par to, kā tiek apgūta "sociālā spilvena" nauda pēc veiktās pārdales, jo līdz šim tā pilnā apjomā apgūta netika.

Kā ziņots, turpmāk "sociālā spilvena" līdzekļi tiks novirzīti visa pakalpojuma, ne tikai pacienta iemaksu un līdzmaksājumu, apmaksai. Tas nozīmē, ka daļa naudas tiks novirzīta slimnīcām pakalpojumu sniegšanai trūcīgajiem pacientiem.

No Sociālās drošības tīkla stratēģijas un iekšējās pārdales rezultātā slimnīcām būs pieejami 20 miljoni latu.

No šīs summas ap 75% pienāksies stacionāro pakalpojumu sniedzējiem saskaņā ar to sniegtās palīdzības apjomu, kas ir norādīts līgumā ar Veselības norēķinu centru. Šoreiz nauda netiks izmaksāta atkarībā no veiktās pārstrādes.

25% summas nonāks ambulatorajam sektoram, bet primāri - mājas aprūpei, tiešās pieejamības speciālistiem, dienas stacionāriem.

Jau ziņots, ka šā gada pirmajos septiņos mēnešos no Sociālā drošības tīkla stratēģijas līdzekļiem, kas paredzēti veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai cilvēkiem ar zemiem ienākumiem, izlietoti 3,46 miljoni latu.

Šajā gadā Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanai, sniedzot iedzīvotājiem atbalstu veselības aprūpes saņemšanā, paredzēti 24 miljoni latu.

Svarīgākais