Lielie nodokļu parādnieki valstij palikuši parādā Ls 147,69 miljonus

Kopumā 196 uzņēmumi un privātpersonas, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu, 1.septembrī valsts budžetam bija palikuši parādā 147,69 miljonus latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Šā gada 1.septembrī lielākā parādniece ar 4,31 miljonu latu parādu bijusi SIA "ZTT", otrajā vietā ar 4,31 miljonu latu parādu bijusi SIA "Applied Researches", bet trešajā vietā ar 3,75 miljonu latu parādu ierindota SIA "Būve Interiors 1".

Ceturtajā vietā ar 2,78 miljonu latu parādu septembra sākumā bijis Jurijs Šabaļins, piektajā vietā ar 2,66 miljonu latu parādu bijis Guntars Kramēns, bet sestajā vietā ar 2,65 miljonu latu saistībām pret valsti VID ierindojis Andreju Danengiršu.

Septītajā vietā septembra sākumā bijis ar 2,57 miljonu latu parādu bijusi SIA "Metalex", astotajā ar 2,58 miljonu latu saistībām ierindota SIA "Snok", devītajā vietā ir Vjačeslavs Muhins ar 2,25 miljonu latu parādsaistībām, bet desmitajā vietā ar 2,22 miljonu latu parādu ierindots Ēriks Mingazetdinovs.

Kopumā 34 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti septembra sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī SIA "Varavīksnes nami", SIA "Standart degviela", SIA "FK Rīga", SIA "Zemgales metāls", "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcu" u.c.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.