Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pieaugot lidojumu skaitam, lidostā "Rīga" krietni palielinājies arī apkalpoto pasažieru skaits

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" maijā apkalpoja 10 308 pasažierus, kas ir trīsreiz vairāk nekā aprīlī, informēja lidostas pārstāve Laura Kulakova.

Pakāpeniski pieaugot lidojumu skaitam un atveroties jauniem galamērķiem, maijā lidosta "Rīga" apkalpoja jau 10 308 pasažierus - par 7248 pasažieriem vairāk nekā aprīlī. Tomēr apkalpoto pasažieru skaita kritums maijā, salīdzinot ar 2019.gadu, joprojām ir ievērojams - 98,6%.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits samazinājies vairāk nekā uz pusi - par 54,7%.

Maijā kopumā lidostā apkalpots 651 lidojums. Visvairāk - 209 lidojumus veica kravu pārvadātāji, regulārie pasažieru pārvadātāji izpildīja 142 lidojumus, savukārt 66 bija biznesa aviācijas lidojumi. Visbiežāk pasažieri maijā devušies uz Frankfurti, Oslo un Amsterdamu.

Maijā lidostā "Rīga" apkalpotas arī 1385 tonnas kravu.

Kulakova norādīja, ka šodien lidojumus no un uz lidostu "Rīga" atsāka arī Vācijas aviokompānija "Lufthansa" un Somijas gaisa pārvadātājs "Finnair".

Kopumā šobrīd atbilstoši satiksmes ministra izsniegtajām lidojumu atļaujām no lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz deviņiem galamērķiem - Amsterdamu, Oslo, Helsinkiem, Frankfurti, Berlīni, Hamburgu, Minheni, Viļņu un Tallinu. Jau tuvākajā laikā plānots atklāt lidojumus uz vēl diviem galamērķiem - Parīzi un Diseldorfu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.