Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latviju atzīst par vienu no drošākajām valstīm ceļojumiem pēc Covid-19 krīzes

© Dāvis Ūlands/F64

Eiropas Komisijas (EK) Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu tīklā (EDEN) ietilpstošā Eiropas labāko galamērķu organizācija (EBD) izveidojusi sarakstu ar desmit drošākajām pludmalēm Eiropā atpūtai pēc koronavīrusa krīzes, kuru vidū ir arī Jūrmala un Nida Lietuvā.

Pludmales atlasītas pēc vairākiem kritērijiem, tādiem kā zems koronavīrusa inficēšanās līmenis, pludmaļu izmērs un vienai personai pieejamais kvadrātmetru daudzums pludmalē.

Pludmales arī atlasītas pēc privāto villu, tūristu dzīvokļu, maza vai vidēja lieluma viesnīcu lielā piedāvājuma, kas apņemas rūpēties par ceļotāju veselību, tīrot un dezinficējot telpas pēc katras uzturēšanās un ievērojot sociālo distancēšanos.

Pludmales arī atrodas tuvu slimnīcām, kuras krīzes laikā nav cietušas no pārslodzes ar pacientiem, un kurās gultasvietu skaits ir lielāks nekā vidēji Eiropā.

Sarakstā iekļautajās pludmalēs "pat sezonas kulminācijā distancēšanās nebūs problēma, lai būtu drošas brīvdienas".

Pirmajā vietā atrodas Prevezas pludmale Grieķijā, kurai sekos Komporta Portugālē un Helas pussala Polijā.

“European best destinations”, apkopojot informāciju par Covid-19 izplatību dažādos tūristu iecienītos galamērķos un katras valsts īstenotos aizsardzības pasākumus, šovasar kā drošākos galamērķus Eiropā min Tbilisi un Batumi Gruzijā; Korfu un Prevezu Grieķijā; Zagrebu, Rijeiku, Cavtatu Horvātijā; Alentejo, Algarvi Portugālē un Portugālei piederošās Azoru salas; Sibiu Rumānijā, Kotoru Montenegro; Varšavu un Gdaņsku Polijā; Vīni Austrijā, Rīgu un Jūrmalu Latvijā, Viļņu un Nidu Lietuvā, kā arī Maltu un Somijas taigu.