Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: 20 gados pieaudzis latviešu leģionārus godināt gatavo iedzīvotāju īpatsvars

© Vladislavs Proškins/F64

Pēdējo teju 20 gadu laikā nedaudz pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka latviešu leģionāri ir jāgodina, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad martā veiktajā aptaujā noskaidrots, ka aptuveni katrs otrais jeb 52% Latvijas iedzīvotāju kopumā uzskata, ka latviešu leģionāri ir jāgodina. Piektdaļa jeb 20% aptaujāto minētajam apgalvojumam pilnībā piekrīt, savukārt vēl 32% tam drīzāk piekrīt.

Tomēr 16% valsts iedzīvotāju pilnībā nepiekrīt apgalvojumam, ka latviešu leģionāri ir jāgodina, savukārt vēl tikpat liels iedzīvotāju īpatsvars minētajam apgalvojuma drīzāk nepiekrīt.

Kopš šādas attieksmes mērījumu sākšanas 1999.gadā leģionārus godināt gatavo iedzīvotāju īpatsvars nedaudz pieaudzis - togad apgalvojumam, ka latviešu leģionāri ir jāgodina, kopumā piekrita 46% aptaujāto. Desmit gadus vēlāk - 2009.gadā - šādu viedokli paudušo iedzīvotāju īpatsvars pieaudzis vēl par pieciem procentpunktiem.

Savukārt to iedzīvotāju īpatsvars, kuriem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā, minētajā laika periodā kopumā nav būtiski mainījies, svārstoties 16%-17% robežās.