Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā varētu būt vēl viena vieta, kur mērīs vidējo ātrumu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Latvijā varētu būt vēl viena vieta, kur uz šosejas tiks izvietoti vidējā ātruma mērīšanas radari – to ReTV Latvijas ziņās stāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Viņš gan uzsvēra, ka tas ir finanšu jautājums, kas jālemj valdībai, domājot par nākamā gada budžetu.

Potenciālā vieta, kur vidējā ātruma mērīšanas radari varētu atrasties, ir uz Vidzemes šosejas (A2). Precīza vieta, kur nākotnē atradīsies šī sistēma, vēl tiks meklēta, analizējot pārkāpumus.

Iemesls tam, ka nākotnē varētu ierīkot šo sistēmu uz A2 šosejas ir regulāri notvertie autovadītāji, kuri būtiski pārkāpj likumā noteikto ātrumu.

Atgādinām, ka uz Vidzemes šosejas pirms nedēļas policijas reida laikā nepilnas stundas laikā tika notverti seši ātrumpārkāpēji. Kāds BWM autovadītājs braucis pat ar ātrumu 170 km/h. Šis autovadītājs saņēma sodu 450 eiro apmērā un viņam tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem. Vīrietis par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš.