Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Vien stundas laikā policija uz Vidzemes šosejas soda 6 autovadītājus; viens braucis ar 171 km/h

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valsts policijas (VP) amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Vidzemes šosejas, stundas laikā pieķērušas sešus autovadītājus, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, tostarp viens brauca ar ātrumu 171 kilometrs stundā (km/h),  informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Smiltenes novadā, uz autoceļa Rīga-Sigulda-Veclaicene, likumsargi fiksēja atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu, kad 1995.gadā dzimis vīrietis vadīja "BMW" automašīnu ar ātrumu 171 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir līdz 90 km/h. Vadītājs paskaidroja, ka "apdzinis priekšā braucošo automašīnu, kas braukusi lejā no kalna, un neesot ievērojis, ka tik ļoti pārsniedzis ātrumu".

Par pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, piemērojot administratīvo sodu 450 eiro apmērā un atņemot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem. Vīrietis par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš.

Kopumā minētajā ceļa posmā nepilnas stundas laikā noformēti seši administratīvā pārkāpuma protokoli, arī par braukšanu ar ātrumu 136 km/h un 122 km/h, bet kāds vadītājs ceļu satiksmē piedalījās bez derīgas vadītāja apliecības.

VP atgādina, ka pārgalvībai uz ceļa ir augsta cena. Atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laikus reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Turklāt novērots, ka autovadītāji neņem vērā diennakts tumšo laiku, ir neuzmanīgi uz ceļiem, veic neatļautus un pat agresīvus manevrus. "Brauksim prātīgi!" aicina policija.