Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Diennaktī par ierobežojumu pārkāpumiem sāktas 10 lietvedības; 6 no tām pret piketu organizatoriem

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Valsts policija aizvadītajā diennaktī par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu sākusi desmit lietvedības, liecina Valsts policijas informācija.

Kopumā ir veiktas 850 pārbaudes saistībā ar valstī noteikto ierobežojumu ievērošanu.

LETA jau vēstīja, ka policija otrdien ir sākusi sešas administratīvā pārkāpuma lietvedības pret pie Saeimas notikušo piketu organizatoriem.

Trīs lietvedības sāktas par piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, bet pārējās sāktas par distances un pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Policija neprecizē, pret kura piketa organizatoriem lietvedības sāktas.

Otrdien divos savstarpēji nesaistītos piketos pie Saeimas bija sapulcējušies ap 200 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Opozīcijā esošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvji šodien pie Saeimas bija pieteikuši divus protesta pasākumus, lai paustu neapmierinātību par administratīvi teritoriālās reformas izskatīšanas veidu Saeimā galīgajā lasījumā.

Savukārt pret Saeimas darbu e-vidē savus atbalstītājus aicināja protestēt arī opozīcijas deputāts Aldis Gobzems, kura skatījumā "e-Saeimas" ieviešana iezīmējot "valdošo partiju vēlmi veikt modernu valsts apvērsumu", jo "e-Saeima" nav nedz sertificēta, nedz arī paredzēta Satversmē.

Uz Zaļās partijas pasākumiem pret jauno administratīvi teritoriālo reformu pie Saeimas ēkas sapulcējās aptuveni 70 reformas pretinieki, bet Gobzemam bija izdevies sapulcēt vairāk nekā 100 cilvēkus.