Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Zemgales ceļmalu noliešana ar indīgu vielu: izmeklēšana pašlaik ir noslēguma fāzē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins/F64

Lietas izmeklēšana par Zemgales ceļmalu piesārņošanu ar indīgu vielu pērn ir noslēguma fāzē,  informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Kaitējums videi nodarīts pirms gada, un policija sākusi kriminālprocesu. Pēc Kalniņas teiktā, izmeklēšana pašlaik ir noslēguma fāzē.

Izmeklēšanas interesēs vairāk informācijas policija nesniedz.

LETA jau ziņoja, ka pērnā gada maija beigās Valsts vides dienesta (VVD) inspektori un policijas darbinieki aizturēja vides piesārņotāju, kurš Zemgalē ceļmalas nolējis ar indīgu šķidrumu.

Pēc VVD speciālistu sākotnējā vērtējuma, izlietais šķidrums satur cianīdjonus un tā izcelsme ir Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars". Reaģējot uz notikušo, VVD tika izdevis lēmumu - brīdinājumu par "Biolars" darbības iespējamo daļēju apturēšanu - porofora ražošanas pārtraukšanu.

Par konstatēto pārkāpumu arī sākts kriminālprocess. Arī VP guvusi apliecinājumu, ka automašīna, kas 24.maijā pieķerta, izlejam ķīmisko vielu Bauskas novadā gar kādu ceļu, izbraukusi no AS "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" rūpnīcas.