Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vīrietis, kurš spļāvis uz policistiem un baidījis tos ar vīrusu, saņems 50 eiro sodu

© AFP/SCANPIX/LETA

Vidzemes rajona tiesa Madonā piespriedusi 50 eiro sodu vīrietim, kurš, nepakļaujoties policijas prasībām, spļāvis uz policistu un baidījis ar vīrusu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

17.martā kādas Ošupes pagasta mājas kāpņutelpā vīrietis ļaunprātīgi nepakļāvās policijas prasībām - netuvoties un pārtraukt spļaut policijas darbinieka virzienā, kā arī atteicās sekot uz dienesta transportlīdzekli.

Lietas materiāli liecina, ka policijas darbinieki notikuma vietā konstatējuši, ka vīrietis huligāniski izturējies pret kaimiņieni - lamājis viņu un iesitis pa seju.

Agresīvais vīrietis aicināts uz dienesta transportlīdzekli, lai pieņemtu paskaidrojumu par notikušo konfliktu, bet atteicies doties līdzi. Turklāt agresīvais vīrietis virzījies uz policista pusi, sakot:"Kas ir? No vīrusiem baidies?" un sācis spļaut virsū.

Policists vairākkārtīgi brīdinājis minēto personu, ja nepārstās tuvoties un spļaut, pret viņu tiks pielietots fizisks spēks. Vīrietis ignorējis teikto un turpinājis iet uz policista pusi un spļāvis.

Pielietojot tuvcīņas paņēmienu, agresīvajam vīrietim uzlikti rokudzelži. Arī tad viņš atteicies doties uz dienesta transportlīdzekli, turpinājis nepakļauties un centies izrauties no satvēriena.

Vēlāk vīrietis nogādāts iecirknī un pārbaudē konstatēts, ka viņš ir 2,79 promiļu reibumā.