Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pārdos viesnīcu bijušajā Benjamiņa namā

© Ekrānšāviņš no Google maps

Bez izsoles pretendentam ar labāko piedāvājumu plānots pārdot viesnīcu "Europa Royale Rīga" bijušajā Benjamiņa namā Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, liecina SIA "Europa Group" maksātnespējas administratora Jāņa Baloža paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Viesnīca un tās manta ieķīlāta par labu Lietuvas "Swedbank". Parādnieka lietu kopības sastāvā ietilpst četru zvaigžņu viesnīca "Europa Royale Riga" ar 60 numuriņiem, restorāns, viena konferenču zāle un trīs banketu zāles. Viesnīcas īpašnieks ir "Europa Group".

Nekustamo īpašumu veido zemesgabals 2346 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas viena četrstāvu viesnīcas ēka un viena divstāvu administratīvā ēka. Tāpat lietu kopībā ietilpst nekustamajā īpašumā esošā kustamā manta - vairāk nekā 2100 vienības - mēbeles, inventārs un aprīkojums.

Viesnīcas iegādes pretendentiem sākotnējais piedāvājums ir jāiesniedz līdz 2020.gada 26.jūnijam plkst.13.

Pērn rudenī viesnīcu mēģināja pārdot elektroniskajā izsolē ar izsoles sākumcenu 5,97 miljoni eiro, bet izsole noslēdzās bez rezultāta.

SIA "Europa Group" reģistrēta 2002.gadā un tās vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums "Europa Group". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2842 eiro. "Europa Group" patiesie labuma guvēji ir Arūns Beleška un Romualds Barausks.

2018.gadā "Europa Group" strādāja ar 998 561 eiro apgrozījumu un guva 21 523 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv".