Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tīmekļvietni "covid19.gov.lv" skatījuši 110 000 unikālo apmeklētāju

© Vladislavs Proškins/F64

Valsts kancelejas uzturēto tīmekļvietni "covid19.gov.lv" apmeklējuši 110 000 unikālo apmeklētāju, informēja Valsts kancelejā.

Vislielākais apmeklētāju pieplūdums vietnē ir vērojams ap plkst.10 jeb laikā, kad tiek aktualizēta Covid-19 saslimstības statistika.

Pēc Valsts kancelejas sniegtās informācijas, visbiežāk iedzīvotāji lapā meklē informāciju sadaļā "Aktualitātes", kur katru dienu tiek ievietoti jaunākie paziņojumi un izmaiņas. Vēl bieži tiek lasīta informācija par Covid-19 - kā tas izplatās, kā norit tā inkubācijas periods un kādi ir saslimšanas simptomi. Tāpat viena no vietnē meklētākajām tēmām ir informācija par to, kā atgriezties Latvijā no ārzemēm. Krievvalodīgie vietnē "covid19.gov.lv" arī visvairāk meklē informāciju par pašu vīrusu, kā arī atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildīgo iestāžu kontaktinformāciju.

Tīmekļvietni "covid19.gov.lv" apmeklē ne tikai Latvijā dzīvojošie, bet arī citās valstīs esošie. Visbiežāk tajā informāciju meklē interesenti Lielbritānijā, Vācijā, Krievijā, retāk - arī Zviedrijā, Norvēģijā, Nīderlandē un kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

Informācija šajā mājaslapā tiek publicēta trīs valodās - latviešu, krievu, angļu. Mājaslapa skatāma ne tikai datorā, bet pielāgota arī mobilajām ierīcēm. Pēc Valsts kancelejas sniegtajiem datiem, no mobilajiem tālruņiem mājaslapa tiek apmeklēta visbiežāk, proti, 60,28% gadījumu.

Informāciju vietnē visbiežāk - 61% gadījumu - meklē iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem, taču manāma arī interese arī no 35 līdz 54 gadu vecuma grupā esošajiem (28%). Iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem, šo vietni apmeklē salīdzinoši mazāk (11%).

Valsts kancelejā piebilda, ka atbildes uz jautājumiem, kas skar Covid-19 un tā dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, iespējams gūt arī pa vienoto informatīvo tālruni 8345. Zvani uz šo numuru tiek pieņemti bez maksas visu diennakti un jautājumus iespējams uzdot gan latviešu, gan krievu valodā. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai atbildīgo valsts iestāžu oficiālajās mājaslapās.

Valsts kanceleja tīmekļvietni "covid19.gov.lv" izveidoja šā gada 25.martā, lai sniegtu Latvijas iedzīvotājiem iespēju ērtāk rast atbildes uz jautājumiem saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tā radīto ietekmi dažādās jomās. Mājaslapa pieejama latviešu un krievu valodā, maija sākumā būs pieejama arī angļu valodā.