Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu "Mārsnēnos"

© Adria Salido Zarco/SIPA/SCANPIX/LETA

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu Sociālās aprūpes centrā (SAC) "Mārsnēni" Priekuļu novadā, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA apstiprināja, ka līdz 22.maijam "Mārsnēnos" ar "Covid-19" ir inficēti 30 cilvēki, tajā skaitā gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ visiem centra klientiem un darbiniekiem ir veiktas atkārtotas analīzes, kuru rezultāti vēl ceturtdien nebija saņemti. Priekuļu novada domes priekšsēdētāja Elīna Stapulone (LZS) stāstīja, ka pašvaldība uztur saziņu ar SPKC, lai būtu informēta par aktuālo epidemioloģisko situāciju pašvaldībā.

SAC "Mārsnēni" telpās un teritorijā ir noteikta karantīna un to visu diennakti apsargā zemessargs un policists.

Pašvaldība ir izvērtējusi iespējamos riskus un pieņēmusi lēmumu neatvērt bērnudārzu, bibliotēku, pagasta māju, kultūras namu līdz brīdim, kad valdība lems par Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu mīkstināšanu vai atcelšanu. Sešus un septiņus gadus vecajiem bērniem pedagogi ir nodrošina attālinātas mācības, savukārt nepieciešamības gadījumā vecāki savus pirmsskolas vecuma bērnus var vest uz Liepas pirmsskolas izglītības iestādi "Saulīte", teica Stapulone.