Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Dobeles ceriņu dārza apmeklētājus nebaida ierobežojumi

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lai gan Dobeles ceriņu dārzā drošības apsvērumu dēļ pašlaik nav pieejami soliņi un lapenes, apmeklētāju tas nebaida, atzina Pētera Upīša Dārzkopības muzeja vadītāja Inese Šinta.

Šogad, ņemot vērā ārkārtējās situācijas ierobežojumu, dārzs vēris durvis 15.maijā, kas sakrīt arī ar ceriņu ziedēšanas sākuma laiku. Šinta atzina, ka apmeklētāju ir nedaudz mazāk nekā parasti, taču pieļāva, ka tas ir saistīts arī ar to, ka ceriņi aukstākā laikā tikai sāk ziedēt.

Lai apmeklētāji nedrūzmētos, dārzam pagarināts darba laiks, un pašlaik tas apmeklētājiem pieejams no plkst.9 līdz 21 katru dienu.

"Muzejs gan pagaidām ir ciet, jo tam ir samērā mazas telpas. Taču visu informāciju, ko vēlējāmies pasniegt par Pēteri Upīti un dārzkopības vēsturi, esam izvietojuši ārpusē uz plakātiem," stāstīja muzeja direktore.

Pašlaik dārzu apmeklē Latvijas iedzīvotāji, taču saņemti zvani arī no lietuviešiem un, kas esot pārsteidzoši, arī igauņiem. Šinta stāstīja, ka pašlaik Igaunijas tūristu grupas dārzā nav plānotas, taču kaimiņvalsts iedzīvotāji vēlas doties ģimeņu braucienos.

Lai izpildītu Ministru kabineta noteikumus ārkārtējā situācijā, dārzā noslēgtas lapenes un nav izvietoti arī soli. Tie tomēr mudina pulcēties. "Bet arī tas nebaida apmeklētājus, cilvēki ir izslāpuši pēc dabas. Līdzi var ņemt pledus vai citus savus sēžamos," aicināja Šinta.

Pašlaik muzejā zied agrās ceriņu šķirnes, ābeles un citi augļkoki.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā valdība ārkārtējo situāciju valstī pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem.