Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Laika prognoze: kad beidzot ziemas drēbes varēsim atstāt skapī?

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Maija mēnesis ar laikapstākļiem mūs līdz šim nav īpaši lutinājis, jo bijis krietni vien vēsāks par normu. Tiesa, sinoptiķis Toms Bricis ir optimistisks un sola, ka ziemas drēbes drīz varēsim atstāt skapī.

"Meteoroloģiskie dati rāda, ka šis ir aukstākais maijs vismaz pēdējo 10 gadu laikā," informē T.Bricis. "Veidojums, kas burtiski nedēļām ilgi pie mums pumpēja aukstu gaisu, izirs, mums priekšā ir siltas dienas," tā savā publicētajā video ierakstā sociālajā tīklā facebook prognozē sinoptiķis.

Viņš uzsver, ka nākamnedēļ daudzviet Latvijā sāksies meteoroloģiskā vasara. Nākamnedēļ temperatūra pēcpusdienās varētu sasniegt pat +23 grādu atzīmi. Plašāku prognozi lasi šeit.

Jau vēstīts, ka maija otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +6,9 grādi, kas ir 4,4 grādus zem dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Pārspēti arī trīs aukstuma rekordi, un zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija -2,4 grādi 15.maijā Madonā. Maksimālā temperatūra bija +20 grādi 11.maijā Dagdā - dažas stundas pirms Latgali pārklāja sniegs.