Kravas vilcienā no Baltkrievijas atrod vērienīgu kontrabandas cigarešu kravu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, sadarbībā ar Valsts robežsardzi veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, novērsusi 1,36 miljonu cigarešu jeb 68 000 cigarešu paciņu kontrabandu, informēja VID. 

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos, ieraktas dažādu veidu beramkravās.

Tostarp trešdien, 20.maijā, Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena skenēto kravas attēlu analīzi, muitas amatpersonām radušās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu kravā.

Veicot kontroli sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, konstatēts, ka zem šķeldas ir noslēptas cigaretes. Vienlaikus vilciena sastāvu pārbaudīja arī muitas kinologs ar darba suni, trijās vagonu rāmja konstrukcijās konstatējot no muitas kontroles noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā kopā izņemti 34 400 cigarešu "NZ" jeb 1720 paciņas.

Līdzīgu pārkāpumu Indras MKP amatpersonas konstatēja arī 10.maijā, kad skenēšanas attēlu analīzes rezultātā trijos vagonos ar zāģskaidu kravu tika konstatēts liels daudzums kontrabandas cigarešu. Padziļinātās kontroles gaitā muitas amatpersonas izņēma 739 600 cigarešu "Premjer" un "NZ" (36 980 paciņas).

Šajā pašā dienā, veicot cita skenētā vilciena sastāva muitas kontroli, kurināmo granulu kravā muitas amatpersonas konstatēja noslēptus 230 000 cigarešu "Premjer" un "NZ" (11 500 paciņas).

Otrdien, 19.maijā, Daugavpils preču stacijas MKP amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva kontroli, vagonos ar bitumenogļu kravu konstatēja 280 000 cigarešu "Premjer" (14 000 paciņu). Pārkāpums tika konstatēts, sadarbojoties muitas un Valsts robežsardzes amatpersonām.

Skenēšanas attēlu analīzes rezultātā 19.maijā kontrabandas cigaretes no Krievijas iebraukuša vilciena vagonā konstatēja arī Zilupes MKP amatpersonas. Graudaugu atlikumu kravā bija ieraktas 14 kastes ar cigaretēm. Tajās atradās kopumā 76 000 "Premjer" markas cigarešu (3800 paciņu).

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 217 000 eiro.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.pantam.

Svarīgākais