Viņķele skaidro, kā vērtēs, ar kurām valstīm atsākt aviosatiksmi

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Saistībā ar Baltijas valstu vienošanos par gaisa satiksmes atsākšanu, turpmāk potenciālās valstis, ar kurām varētu atsākt aviosatiksmi, tiks vērtētas, ņemot vērā 14 dienu kumulatīvo ar Covid-19 sasirgušo skaitu, kas nedrīkstēs pārsniegt 25 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem, otrdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka Latvijā šis rādītājs patlaban ir seši gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Epidēmijas augstākajā punktā, aprīļa sākumā, tas sasniedza 20,7 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr 15 gadījumu atzīme Latvijā tika sasniegta aprīļa vidū.

Nemainīga paliek prasība, ka gan Baltijas valstu, gan ārvalstu iedzīvotājiem, iebraucot Baltijā no ārvalstīm, būs jāievēro 14 dienu pašizolācija, atgādināja ministre.

Jau ziņots, ka bez ierobežojumiem Lietuvā, Igaunijā un Latvijā var ceļot Baltijas valstu valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties šajās valstīs, ja šīs personas pēdējās 14 dienās nav bijušas ārpus Baltijas valstīm, ja tām nav noteikta pašizolēšanās, kā arī ja ceļotājiem nav elpošanas ceļu infekcijas pazīmes.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais