Tūrisma firmas pagaidām ceļojumus nerīko; nav norāžu par drošu ceļošanu Covid-19 laikā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Neskatoties uz to, ka valdība atļāvusi Baltijas valstu robežās rīkot ceļojumus, tūrisma nozare vēl joprojām no valsts nav saņēmusi vadlīnijas par drošu ceļošanu Covid-19 pandēmijas apstākļos, sacīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Inga Kavaca.

Līdz ar to tūrisma kompānijas nevar sākt rīkot nekādus ceļojumus, uzsvēra Kavaca. Pēc viņa sacītā, vadlīnijas bija gaidāmas šonedēļ, taču arī šonedēļ tās nav saņemtas.

Kavaca atzīmēja, ka tūrisma kompānijas ir gatavas darbu sākt nekavējoties. Pēc viņas teiktā, iedzīvotāji interesējas par iespēju ceļot - īpaši interesē jūlijs un augusts.

Ekonomikas ministrijā EM aģentūrai LETA skaidroja, ka vadlīnijas tiek izstrādātas un ir saskaņošanas procesā ar Veselības ministriju, Satiksmes ministriju un Ārlietu ministriju.

EM esot svarīgi, uz kādiem nosacījumiem notiks gan privātpersonu pārvietošanās Baltijas valstu robežās, gan starptautiskie pasažieru reisi. Visi šie nosacījumi ir jāiestrādā šajās vadlīnijās.

Vienlaikus EM informēja, ka vadlīnijas drošai ceļošanai Covid-19 pandēmijā nākamnedēļ būs publicētas EM mājaslapā, un par tām iecerēts stāstīt arī preses konferencē, vienlaikus sākot sabiedrības informēšanas kampaņu par tūrisma iespējām Latvijā un drošas ceļošanas nosacījumiem.

EM arī vērsa uzmanību, ka ministrija uztur aktīvu dialogu ar tūrisma nozares asociācijām, un kopā arī strādā pie šīm vadlīnijām. Vadlīnijas būšot arī vairākas - gan dažādiem nozares sektoriem, gan arī ceļotājiem.

Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien nolēma, ka no 15.maija tiks atjaunoti gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumi uz Lietuvu un Igauniju. Savukārt no 12.maija ir atļauts rīkot ceļojumus Baltijas robežās.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais