Vilks: Savstarpējās attiecības KNAB nav tik harmoniskas kā paradīzē

Lai gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks nevēlas komentēt, kāda patlaban valda attiecības starp biroja vadošajiem darbiniekiem, viņš atzīst, ka "KNAB iekšējās attiecības tik harmoniskas kā paradīzē laikam nav bijušas - darbs ir darbs".

"Vienmēr ir bijušas dažādas domstarpības, ko mēs iekšēji esam risinājuši, un izskatās, ka biežāk esam atrisinājuši," intervijā aģentūrai LETA teica Vilks.

Vilks atklāja, ka par to, kas notiek biroja iekšienē, esot vienošanās neko nekomentēt. "Kad aiziešu no šīs iestādes, varēšu komentēt. Tas gan nenozīmē, ka es taisītos rakstīt atlūgumu," piebilda Vilks.

Viņš noraidīja pieļāvumu, ka biroja darbiniekiem būtu aizliegts stāstīt par notiekošo iestādes iekšienē. "Tas nav aizliegums. Tika norunāts, ka publiski šī tēma apspriesta netiek. Es domāju, ka tur ir jautājums par spriedzi - vienam būs spriedze, otram - nebūs, tas ir vairāk tā subjektīvi. Es domāju, ir vairāk jāskatās uz lēmumiem, kas birojā vai ārpus biroja tiek pieņemti. Tagad jauns pavērsiens varētu būt komisijas secinājumi par KNAB reorganizāciju, un tālāk valdības vai parlamenta rīcība," teica Vilks.

Vaicāts par Vilka darba attiecībām ar KNAB vadītāju Normundu Vilnīti, viņš sacīja: "Būtu dīvaini, ja es tagad komentētu." Vienlaikus Vilks atzina, ka "es nekad neesmu slēpis, ka atsevišķos jautājumos mums ir dažādi skatījumi uz lietām, es to nenoliegšu".

"Kad mani ar šo iestādi vairs nesaistīs darba attiecības, tad es to visu varēšu komentēt," sacīja Vilks. Tā kā KNAB amatpersona intervijas laikā vairākkārt izteica šo frāzi, aģentūra LETA interesējās, vai Vilkam ir plāns pamest darbu birojā, uz ko viņš atbildēja: "Šobrīd nekādā gadījumā, bet, kā jau jebkurai valsts amatpersonai, ir jārēķinās ar dažādiem pavērsieniem. Tas nav nekāds mājiens, ka es tuvākajā laikā taisītos rakstīt atlūgumu. Nē, es domāju, tieši otrādi - tas no manas puses zināmā mērā būtu nodevība pret darbiniekiem. Bet mēs zinām, ka valstī tiek veikts dažādu veidu funkciju audits. Kādi būs tālākie lēmumi par budžeta samazināšanu un funkciju samazināšanu - tās ir lietas, ko mēs šajā brīdī tā skaidri nemaz nezinām. Teiksim, pieaudzēt sev krēslu pie vienas vietas un izlikties, ka nekas nav noticis - tā arī nav pareizi."

Latvijā

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Svarīgākais