Sinoptiķi prognozē, kad atkal gaidāms siltāks laiks

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ņemot vērā, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozējis, ka šajā nedēļas nogalē un nākamnedēļ gaidāms maijam neraksturīgi vēss laiks, ir tikai loģisks jautājums, kad tad gaidāmas siltās pavasara dienas.

Kā liecina prognozes, tad gan sestdien, gan svētdien pastiprināsies dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 15-18 m/s, bet vietām Kurzemē un Vidzemē vēja brāzmas sasniegs arī 20-21 m/s. Tāpat lielā daļā valsts teritorijas pa laikam līs. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs vien +8…+13° robežās, bet nakts stundās mākoņainos apstākļos, salna plašās teritorijās vairs nav gaidāma un gaisa temperatūra būs +3…+8°.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas. Debesis bieži aizklās mākoņi un daudzviet gaidāmi nokrišņi. Dominēs rietumu puses vējš, pastiprinoties brāzmās līdz 15-16 m/s. Dienas laikā gaisa temperatūra nepārsniegs +7…+14°, bet naktīs vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos gaidāma salna.

Siltāki laikapstākļi gaidāmi vien nākamās nedēļas vidū un brīvdienās, kad termometra stabiņš varētu pakāpties līdz +15, +17 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Svarīgākais