Meteorologi brīdina par stiprām vēja brāzmām

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Kā liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, tad trešdienas pievakarē un vakarā jārēķinās ar stiprām vēja brāzmām.

Laikā līdz plkst.19:00 Rīgā pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs ātrumu 20 m/s. Līdzīga stipruma vēja brāzmas gaidāmas arī Latvijas rietumu rajonos.

Sinoptiķi jau prognozēja, ka darba nedēļas otrajā pusē saglabāsies lielākoties mākoņains laiks un daudzviet līs lietus, naktīs iespējams arī slapjš sniegs, bet nokrišņi vairs nebūs tik intensīvi kā darba nedēļas pirmajā pusē. Dominēs dienvidu puses vējš. Termometra stabiņš dienās pakāpsies līdz +6…+12°, savukārt naktīs lielā daļā valsts teritorijas gaisa temperatūra būs tuvu nullei vai dažus grādus zem nulles, vienīgi piekrastē temperatūra būs līdz +5°.

Pēc pašreizējām prognozēm nedēļas nogalē kļūs nedaudz siltāks, biežāk spīdēs saule un dienas laikā gaisa temperatūra būs +9…+15° robežās, bet naktīs tā būs +1…+7° un vietām vēl zemes virskārtā saglabāsies salnas.

Svarīgākais