Covid-19 dēļ "Brussels Airlines" likvidēs aptuveni ceturtdaļu darbavietu

© EPA/Scanpix/LETA

Beļģijas lielākā aviokompānija "Brussels Airlines" otrdien paziņoja, ka koronavīrusa pandēmijas negatīvās ietekmes dēļ plāno likvidēt 1000 darbavietu jeb ceturtdaļu no kopējā darbavietu skaita.

"Ārkārtīgi negatīvā koronavīrusa krīzes ietekme uz uzņēmuma finansiālo stāvokli un ārkārtīgi zemais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem licis "Brussels Airlines" īstenot svarīgus un nepieciešamus pasākumus, lai garantētu kompānijas izdzīvošanu," norāda lidsabiedrība, kas ietilpst "Lufthansa" grupā.

Tāpat aviokompānija paredzējusi samazināt savas flotes lielumu par aptuveni 38-54 lidmašīnām, kas būtu līdzvērtīgs 30% samazinājumam.

"Uzņēmuma apmērs un attiecīgi arī darbaspēks tiks samazināts par 25%," skaidro "Brussels Airlines".

Aviokompānija cer atgriezties pie peļņas, līdzko atjaunosies pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem, kas gaidāms no 2023.gada.

Neskatoties uz iecerēto darbavietu likvidēšanu, "Brussels Airlines" joprojām cer saņemt finanšu atbalstu no "Lufthansa" un Beļģijas valdības.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais