Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šodien tīrīts sniegs uz 400 kilometriem valsts autoceļu; aicina šoferus būt uzmanīgiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis/F64

Lai nodrošinātu drošākus braukšanas apstākļus ceļu lietotājiem, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) uz vairāk nekā 400 kilometriem valsts autoceļu veicis brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem un attīrīšanu no sniega, informēja LAU pārstāvis Juris Aksels Cīrulis.

Ziemas dienesta darbi veikti galvenokārt Gulbenes, Preiļu, Rēzeknes un Balvu apkaimē. Pirmie LAU ziemas dienesta darbi sākti jau naktī. Ziemas dienesta darbi pēc nepieciešamības tiks veikti atkārtoti.

LAU aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapas kartē, kā arī mobilajā lietotnē "Waze", kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tāpat par bīstamām situācijām uz ceļa var informēt arī "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80005555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbu uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.