No šodienas atļauts organizēt tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ģirts Ozoliņš/F64

 No šodienas drīkstēs organizēt tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, ceturtdien nolēma valdība.

No iepriekš pieņemtā valdības rīkojuma arī dzēsts punkts, kas nosaka "atbilstoši iespējām atcelt darba braucienus un komandējumus uz ārvalstīm", attiecīgi tas turpmāk būs atļauts.

Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Palelione iepriekš norādīja, ka ceļojumu rīkošana Baltijas valstu robežās palielinās lauku tūrisma interesi un noslodzi.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Inga Kavaca iepriekš atzīmēja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Baltijā ir. Viņa pauda cerību, ka cilvēki Baltijā ceļos vairāk. Piemēram, tā vietā, lai ceļotu vienu līdz divām dienām, ceļojumi ieilgs.

Vienlaikus, neskatoties uz atļauju rīkot ceļojumus Baltijas valstu robežās, Kavaca uzsvēra, ka darbības atsākšana šoreiz nav atkarīga tikai no tūroperatoriem un aģentiem. Pēc viņas stāstītā, neskaidri jautājumi ir par viesnīcu, pasažieru pārvadātāju un citu tūrisma pakalpojumu jomu klientu apkalpošanu un higiēnas prasībām. Asociācijas prezidente prognozēja, ka būs maz viesnīcu, kas jūnijā varēs atsākt darbu.

Par pasažieru pārvadātāju un citu tūrisma jomas pakalpojumiem prasībām drošai klientu apkalpošanai varētu būt zināms līdz piektdienai, sacīja Kavaca.

Kā ziņots, Baltijas valstis plāno no 15.maija atvērt iekšējās robežas iedzīvotāju brīvai kustībai.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, valdība iepriekš lēma no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. 7.aprīlī Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt valstī ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Svarīgākais