Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Policija vēršas pie autovadītājiem - gaidāmo laikapstākļu dēļ lūdz ļoti uzmanīties

© Valsts policija

Naktī uz otrdienu atsevišķos valsts reģionos gaidāma stipra snigšana, kā rezultātā izveidosies pat 6-8 centimetrus bieza sniega kārta. Ņemot vērā to, ka daudzi autovadītāji jau paspējuši spēkratus aprīkot ar vasaras riepām, šādos laikapstākļos jābūt īpaši uzmanīgiem.

"Rīt, 12. maijā, sinoptiķi dažviet Latvijā - gan Sēlijā, gan Latgalē, gan vietām Vidzemē - sola sniegu, tādēļ arī uz autoceļiem var veidoties apledojums un sniega sega. Tā kā lielākā daļa autovadītāju saviem spēkratiem jau ir nomainījuši ziemas riepas uz vasaras riepām, šādi laikapstākļi braukšanai var būt bīstami!" teikts Valsts policijas pārstāvju publikācijā sociālajā tīklā facebook.

"Tādēļ aicinām rūpīgi izvērtēt situāciju un ja iespējams izvēlēties citu pārvietošanās veidu vai transportlīdzekli. Bet esi uzmanīgs arī pārvietojoties kājām vai velosipēdu!"

"Tāpat atgādinām autovadītājiem, ka jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, jābrauc prātīgi, nesteidzīgi un jāievēro droša distance!"

Jau vēstīts, ka meteorologs Toms Bricis atklāj, ka prognozes par to, ka otrdien Latvijā snigs, ir apstiprinājušās. Pēc viņa teiktā, tagad galvenais jautājums ir cik daudz un kur tieši snigs.

Bricis norāda, ka visbiezākā sniega kārta otrdien, 12.maijā, iespējama Zemgales asutrumdaļā, Vidzemes austrumos un lielā daļā Latgales.