Kurzemē pēc stipra lietus diena būs vēsāka nekā nakts; vēsums saglabāsies nedēļu

© f64

Pirmdien stiprākais lietus Latvijā gaidāms no rīta Kurzemē un dienas pirmajā pusē vietām valsts centrālajā daļā, īpaši Vidzemes ziemeļrietumos, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņu daudzums vietām var sasniegt 20 milimetrus. Stiprs lietus iespējams arī no negaisa mākoņiem pēcpusdienā un vakarā Latgales dienvidos. Kaut nelieli nokrišņi gaidāmi visā valstī, diena būs pārsvarā apmākusies.

Austrumu novados pastiprināsies dienvidu vējš, piekrastē - ziemeļu vējš. Gaidāmas brāzmas līdz 15-19 metriem sekundē.

Kurzemē diena būs krietni vēsāka nekā nakts - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+7 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra Austrumlatvijā būs +14..+19 grādi, Latgales dienvidos iespējams vēl par dažiem grādiem siltāks laiks.

Rīgā dienas pirmajā pusē gaidāms lietus, kas var būt stiprs, vēlāk brīžiem nedaudz līs. Pēcpusdienā un vakarā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pazemināsies no +13 līdz +5 grādiem.

Šī nedēļa Latvijā būs aukstākā šomēnes, un vasarīgs siltums nav gaidāms vēl arī nākamajā nedēļā, prognozē sinoptiķi.

12.maija naktī un rītā Sēlijā, Latgalē un vietām Vidzemē uzsnigs vairāki centimetri sniega. Visās šīs un, iespējams, arī nākamās nedēļas dienās Latvijā ir gaidāmi nokrišņi - pārsvarā īslaicīgs lietus un krusa, vietām arī pērkona negaiss un sniegs.

Zem skaidrām debesīm gaisa temperatūra naktīs noslīdēs līdz 0..-5 grādiem un siltāks būs tikai piekrastē, vējam pūšot no jūras. Dažās naktīs mākoņi pasargās no salnas. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā pārsvarā gaidāma +7..+15 grādu robežās, nākamnedēļ kļūs nedaudz siltāks.

Jau ziņots, ka šonedēļ gaidāmi plaši salnu postījumi un aukstuma rekordi.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais