Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās gaiss iesils līdz pat +20 grādiem; nākamnedēļ būs krietni vēsāks

© Rūta Kalmuka/ F654 Photo Agency

Tuvākajās brīvdienās virs Latvijas laika apstākļus noteiks anticiklons - dienā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +16…+20°. Naktī uz pirmdienu Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte un līdz nedēļas vidum gaisa temperatūra dienas laikā būs vien +7…+12° robežās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Piektdien būs daļēji mākoņains laiks un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs 15 m/s. Arī sestdien un svētdien ir gaidāms sauss un silts laiks - maksimāla gaisa temperatūrā gan sestdien, gan svētdien dienas laikā sasniegs +15…+20°, vienīgi piekrastē būs par kādu grādu vēsāks. Sestdien dominēs lēns rietumu puses vējš, bet svētdien lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Nākamās darba nedēļas lielāko daļu virs Latvijas atradīsies aukstā gaisa masa- gaidāms vēsāks un ar nokrišņiem bagātāks laiks. Naktī uz pirmdienu no rietumiem Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona, nesot lietu visā valsts teritorijā. Dienas laikā pastiprināsies rietumu vējš brāzmās līdz 15-17 m/s. Arī otrdien un trešdien mākoņi bieži aizklās debesis un teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāmi nokrišņi - lietus, dažviet nakts stundās iespējams arī slapjš sniegs. Naktī termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz 0…+1°, zāles virskārtā gaidāmas arī salnas, bet dienā gaiss sasils tikai līdz +7…+12°.

Darba nedēļas izskaņā, virs Latvijas pastiprinoties anticiklonam, nokrišņi mitēsies, biežāk gaidāms saulains laiks un pakāpeniski atkal kļūs siltāks.