No karantīnā esošā nama Ulbrokā divas iedzīvotājas aizmukušas jau otrreiz

Attēlam ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Aizvien grūtāk noturēt karantīnā ir kādas ēkas Ulbrokā iedzīvotājus, kuriem saslimšanas dēļ ar Covid-19 noteikts aizliegums atstāt dzīvesvietu. Bez sākotnēji diviem saslimušajiem tagad pozitīvas analīzes konstatētas vēl četriem mājas iedzīvotājiem, un karantīna noteikta līdz 12. maijam, vēsta LTV "Panorāma".

Visi saslimušie dzīvo ēkas ceturtajā stāvā, un tur tagad valda stingra karantīna.

Tas gan nav bijis šķērslis divām stāva iedzīvotājām jau divreiz aizmukt no ēkas.

"(..) Protams, viņām pienāksies administratīvais sods, bet vai to varēs piedzīt," šaubās Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne (Latvijas Reģionu apvienība).

Iedzīvotājiem atvērta ēka līdz trešajam stāvam, bet ceturtā stāva durvis slēgtas, un tās apsargā policija.

Vietējā bibliotēka mājas iedzīvotājiem ziedojusi grāmatas, pašvaldība nodrošina ar dezinfekcijas līdzekļiem un pārtikas piegādēm. Savukārt mediķe, kura pirmā saslima, ēkā vairs nedzīvo un nav deklarēta Stopiņu novadā.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā vienam no daudzdzīvokļu namiem Ulbrokā, Stopiņu novadā noteikta karantīna, jo diviem ēkas iedzīvotājiem atklāts Covid-19. Abi Covid-19 slimnieki nogādāti Latvijas Infektoloģijas centrā, bet karantīna līdz 20.aprīlim bija noteikta 48 ēkas iedzīvotājiem, kuri identificēti kā kontaktpersonas.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpšanu fiziskajām personām paredz naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.