Daudznozaru uzņēmums: No valdības sagaidām iespējami maksimālo līdzekļu iesaisti ekonomikā

© Ilze Zvēra/F64

Daudznozaru uzņēmums "Reaton" no valdības sagaida iespējami maksimālo līdzekļu iesaisti ekonomikā,  pastāstīja "Reaton" grupas prezidents Boriss Gluhmans.

Vienlaikus "Reaton" sagaida stingrāku darbu ar bankām, aicinot tās risināt finansējuma pieejamības jautājumus uzņēmumiem, kuri cietuši no pandēmijas saistītajiem ierobežojumiem, kā arī reālus soļus darba tirgus atvēršanai. "Mūsuprāt, šobrīd radītajam bezdarbam būs īstermiņa raksturs," sacīja Gluhmans.

Viņš atzīmēja, ka "Reaton" ir daudznozaru uzņēmums, tāpēc pandēmijas ietekme ir atšķirīga katram no uzņēmuma biznesiem. Celtniecības departaments, durvju ražotne un delikatešu veikals "Gastronome" darbojas stabili, taču ievērojami ir cietis uzņēmuma vadošais bizness kurš nodrošina produkciju HoReCa sektoram. Apgrozījuma samazinājums visās trīs Baltijas valstīs sasniedza vairāk nekā 60%.

Vienlaikus bija arī nepieciešams uz laiku slēgt divus paviljonus tirdzniecības centrā "Mc2".

Gluhmans stāstīja, ka martā darbiniekus dīkstāvē nesūtīja, bet aprīlī apmēram 12% tirdzniecības departamenta darbinieku devās piespiedu dīkstāvē. Savukārt 5% darbinieku nācās atlaist no darba.

Runājot par risinājumiem "Reaton" darbības pilnveidošanai, Gluhmans atklāja, ka dara visu, lai turpinātu "Reaton" darbību, noturētu darbiniekus un uzturētu attiecības ar klientiem un partneriem. "Ir arī atsevišķi panākumi, piemēram, "Reaton" durvju ražotne ir parakstījusi savu vēsturē lielāko eksporta līgumu par durvju piegādi uz Somiju. Maijā mēs arī pabeidzam lielu investīciju projektu, rekonstruējot mūsu loģistikas centru par mūsdienīgu pārtikas noliktavu," viņš uzsvēra.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2018.gadā "Reaton" strādāja ar 53,268 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga gandrīz divas reizes un bija 416 927 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,3 miljoni eiro. Kompānijas 60,31% kapitāls pieder Gluhmanam, bet 39,69% - Nataļjai Jakovļevai.

Jau vēstīts, ka Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp kopš 17.marta ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.