Par Konkurences padomes vadītāja amatu sacentīsies 12 cilvēki

© Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency

Atklātajā konkursā uz Konkurences padomes vadītāja amatu pieteikušies 12 pretendenti, informēja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

Konkurss, kas tika izsludināts 1.aprīlī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz otro kārtu, konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Savukārt trešajai kārtai kvalificējušies pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Šos atlases procesus Valsts kanceleja nodrošinās attālināti.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, Politikas daļas direktore Katrīna Zariņa. Ar padomdevēju tiesībām piedalās Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Kā vēstīts, topošajam Konkurences padomes vadītājam piedāvā mēnešalgu 3178 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas un veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

No pretendentiem tiek prasīta nevainojama reputācija, sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, tiesību zinātnē vai vadībzinātnē, kā arī ne mazāk kā piecu gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja amatā ar vismaz desmit padotajiem darbiniekiem, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā.

Tiek prasītas arī zināšanas par konkurences tiesību piemērošanu, pieredze un izpratne finanšu vadības jautājumos, zināšanas par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, kā arī izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem.

Nepieciešamas arī angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei, kā arī teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes.

Līdzšinējā padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama janvāra sākumā paziņoja, ka viņa pēc pašas vēlēšanās 15.aprīlī amatu pametīs. Par iespējamiem turpmākiem profesionālajiem izaicinājumiem Ābrama iepriekš nebija gatava runāt, skaidrojot, ka astoņi gadi šajā amatā un nenormēts darba laiks vērtējami kā divas darba slodzes, kas ietekmējušas gan pašu, gan mājiniekus. Tāpēc pašlaik viņa gatavojas atpūsties.

Ābrama Konkurences padomes vadītājas amatu ieņem kopš 2012.gada 26.jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais