airBaltic gatava atsākt lidojumus 13. maijā un mājaslapā tirgo biļetes

© Publicitātes foto

Šobrīd "airBaltic" mājaslapā var iegādāties biļetes uz 14 dažādiem galamērķiem ar izlidošanas datumu 13. maijā. Tajā skaitā lidojumi plānoti uz Amsterdamu, Stokholmu, Londonu, Briseli un Maskavu, ziņo LTV Ziņu dienests.

"Mēs būsim tehniski gatavi veikt šos lidojumus, ja mums tas tiks ļauts, tātad, ja ārkārtējā situācija būs beigusies. Protams, ja tā tiks pagarināta, mums nāksies lidojumus atcelt un pasažieru rezervācijas pārcelt uz nākotnes lidojumiem," sarunā ar LTV žurnālistu Māri Klūgu teica Gauss.

Kompānijas vadītājs uzsvēra, ka jau šobrīd "airBaltic" veic repatriācijas reisus, kas liek uzturēt gatavībā gan tehniku, gan personālu. Gauss norādīja, ka pasažieriem pēc lidojumu atsākšanas būs jārēķinās ar jaunām distancēšanās prasībām, turklāt dažādās lidostās ierobežojumi var krietni atšķirties.

"airBaltic" savos lidojumos pasažieriem dalīšot maskas, taču speciāli atstāt brīvas sēdvietas kompānija plāno tikai gadījumā, ja tā kļūtu par obligātu prasību.

Satiksmes ministrijā norādīja, ka pagaidām par kādu īpašu regulējumu aviosatiksmes atsākšanai nedomā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka svarīgi gaisa satiksmes atjaunošanu apspriest ar citām Eiropas valstīm, turklāt lidojumu atsākšana nedrīkst notikt strauji.

"Tur būtu arī kaut kāds pakāpeniskums, jo pretējā pusē jābūt līdzīgiem apstākļiem un līdzīgiem nosacījumiem kā mums. Mēs jau negribam nejauši veicināt jaunu vīrusa vilni Latvijā, ja mēs sāksim aktīvi lidot uz vietu, kur saslimstība ir pavisam citā trajektorijā," norādīja premjers.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Arī pēc Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu pārskatīšanas, kas valdībā paredzēta nākamnedēļ, ārkārtējo situāciju valstī varētu saglabāt, pieļāva Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka valdībai būs divas iespējas - pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, pakāpeniski mīkstinot atsevišķus tās ierobežojumus, vai arī atcelt ārkārtējo situāciju, pārceļot daudzus ierobežojumus uz citiem normatīvajiem aktiem. "Tagad mums speciālisti un juristi strīdas, kas būtu labāk, bet ir skaidrs, ka mums vajadzēs soli pa solim kaut ko palaist un skatīties, kāds ir efekts," skaidroja premjers.

Vienlaikus Kariņš pauda prognozi, ka 12.maijs, visticamāk, nebūs ārkārtējās situācijas beigu datums, taču no šī datuma "pakāpeniski sāks atviegloties viens otrs ierobežojums, kas šobrīd ir vietā".

Avots: «airBaltic» gatava atsākt lidojumus 13. maijā