Gerhards nav licis ietekmēt LTV Ziņu dienestu

© F64

Saeimas Nacionālās drošības komisija šodien tikās ar satiksmes ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK) un guvusi pārliecību, ka ministra biroja vadītājs, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/ LNNK deputāta kandidāts Emīls Jakrins ar Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti ticies pēc savas iniciatīvas un Gerhards par to neesot bijis informēts.

Ministrs komisijai apgalvojis, ka Jakrins šajā sarunā neesot pārstāvējis ne Satiksmes ministriju, ne Gerhardu, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Komisija nolēmusi uzaicināt uz sēdi arī pašu Jakrinu, lai izjautātu viņu par tikšanos ar Gailīti un mēģinājumu viņu ietekmēt. Pirmdien, 20.septembrī, sēdē piedalīsies arī Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Gerhards vēlas sagaidīt Drošības policijas pārbaudes rezultātus un tad lemt, vai Jakrins turpinās vadīt satiksmes ministra biroju.

Kā LETA jau ziņoja, NDK ar iesniegumu ir vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš apgalvojis, ka Jakrins ar draudiem mēģinājis ietekmēt LTV Ziņu dienesta darbu.

Sarunā Jakrins aicinājis Ziņu dienesta vadītāju par Satiksmes ministriju veidot tikai pozitīvus sižetus vai tādus neveidot nemaz, liekot saprast, ka pretējā gadījumā kādas personas var zaudēt amatus. Sarunā Jakrins izteicis neapmierinātību ar LTV Ziņu dienesta raidījumiem "De facto".

Svarīgākais