Saeima atbalsta grozījumus, ka Covid-19 laikā atļauju nevajag mazākiem privātajiem lidojumiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Saeima šodien pārapstiprināja valdības iepriekš veiktos grozījumus rīkojumā par ārkārtējo situāciju, kas paredz, ka satiksmes ministra atļauja nebūs vajadzīga privātajiem un biznesa lidojumiem, kuros ir ne vairāk par pieciem pasažieriem.

Grozījumu pamatojumā tiek skaidrots, ka atsevišķos gadījumos gan Latvijas valstspiederīgie, gan citu valstu pilsoņi, lai nokļūtu savā mītnes valstī, noīrē nelielas vispārējās aviācijas lidmašīnas tikai savam un tuvinieku vai draugu (parasti līdz pieciem pasažieriem) lidojumam.

"Šādi lidojumi tiek organizēti un veikti operatīvi. Ņemot vērā minēto, šādiem lidojumiem atšķirībā no komerclidojumiem, kad tiek pārvadāts vairāk par 100 pasažieriem, nav nepieciešami īpaši lidojuma sagatavošanas pasākumi," teikts pamatojumā.

Līdzīgus lidojumus ar mazām lidmašīnām un operatīvi dažreiz nepieciešams veikt arī komercdarbības nepārtrauktības nodrošināšanai. Šādi biznesa lidojumi tiek veikti ar nelieliem gaisa kuģiem un parasti gaisa kuģī ir ne vairāk par pieciem pasažieriem, kuri Latvijā ierodas vai aizlido viņu veiktās komercdarbības īstenošanai. Biznesa lidojuma veikšanai tiek izmantots komersanta rīcībā esošs vai konkrētam lidojumam noīrēts gaisa kuģis un tajā ir ne vairāk par pieciem pasažieriem.

Vienlaikus uzsvērts, ka minēto lidojumu nodrošināšanai papildu pasākumi nav nepieciešami un lidojumi notiek operatīvi.

Saeima šodien pārapstiprināja arī valdības veiktos grozījumus, kas precizē regulējumu par Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra ar krīzi saistīto rezervju pārvaldīšanā.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais