Veiks pētījumu, lai noteiktu autovadītāju noguruma pakāpi

Apzinoties miegaina autovadītāja bīstamību, Ceļu satiksmes drošības direkcija pirmo reizi Latvijā uzsāk pētījumu, kura nolūks ir noteikt autovadītāju noguruma pakāpi. Pētījumu veiks speciālisti - fiziologi, kuri izmantos unikālu aparatūru, ar kuras palīdzību tiek reģistrētas acu zīlīšu spontānās svārstības.

Neizgulējies un noguris autovadītājs reaģē lēnāk, nespēj laikus pieņemt lēmumu vai pat uz sekundi iesnaužas. Šāds stāvoklis tiek pielīdzināts braukšanai alkohola reibumā. Noguruma sekas pie auto stūres diemžēl ir ļoti traģiskas - nobraukšana no ceļa, grāvis, kūleņi, ieskriešana stabā vai frontālās sadursmes.

Šāda rakstura avārijas Latvijā nav retums. Kā rāda statistika, apmēram puse avāriju, kurās iet bojā autovadītāji un pasažieri, ir tādi negadījumi, kuros iesaistīts viens transportlīdzeklis. Negadījumu iemesli ir kā ātrums, neuzmanība, tā arī nogurums, kurš ir visgrūtāk pierādāmais fakts.

CSDD vēlas uzsvērt, ka pētījums ir brīvprātīgs un anonīms.

Reids, kurā tiks mērīts autovadītāju nogurums, notiks piektdien, 17.septembrī plkst. 11.00 uz Pleskavas šosejas - stāvlaukumā pretim bijušai kafejnīcai "Sēnīte".

Svarīgākais