Uz septembri pārceltais sarunu festivāls "Lampa" norisināsies attālināti

© Dāvis Ūlands/F64

Uz septembra sākumu pārceltais sarunu festivāls "Lampa" šogad norisināsies digitālā formātā - interneta tiešsaistē, informēja sarunu festivāla rīkotāju pārstāve Irina Kuzņecova.

Viņa skaidroja, ka neparedzamā situācija liek pieņemt grūtus, bet atbildīgus lēmumus. Visticamāk, cilvēki jaunus iespaidus turpinās gūt, paliekot mājās, taču attālums nav šķērslis vērtīgām sarunām, uzskata festivāla rīkotāji.

Festivāla direktore Ieva Morica pavēstīja, ka vēl tikai pirms mēneša pārcēla "Lampas" norises laiku, taču tagad ir skaidrs, ka šogad varēs tikties pārsvarā tiešsaistē. Viņa akcentēja, ka šis lēmums nav bijis viegls.

"Mēs ļoti gribētu atkal pulcēties un sarunāties Cēsu pils parkā, taču cilvēku veselība ir svarīgāka par visu, tādēļ tikšanās klātienē droši vien būs iespējamas tikai šaurā lokā. Bet "Lampa" būs, tikai šogad citādāka, nekā ierasts, jo mēs sarunāsimies lielākoties digitāli," skaidroja festivāla direktore.

Aprīļa beigās startēs Sarunu vieta "Lampa" - sarunu un satikšanās telpa fiziskās distancēšanās laikā, kur ar platformas "Zoom" starpniecību videozvana formātā ikviens interesents varēs sarunāties par iepriekš noteiktām tēmām. Pirmā tikšanās "Pīrādziņu nedigitalizēsi, bet kā ar īstām sarunām?" veiksmīgi aizritējusi 28.aprīlī, savukārt nākamā gaidāma jau 8.maijā plkst.16, dalībniekus aicinot sarunāties par demokrātisku izvēļu sarežģītību.

Pēc Moricas teiktā, "Lampas" komanda strādā, lai izveidotu aizraujošu festivāla programmu un saglabātu "Lampas" garu arī digitālā formātā.

"Šis ir laiks, kad tiek pārbaudīta draudzība, tāpēc esam ļoti pateicīgi ikvienam, kas mums palīdz finansiāli, atbalsta ar resursiem un dalās padomos, ikvienam, kurš kopā ar mums ir pieņēmis izaicinājumu veidot digitālo "Lampu". Festivāls šogad notiks, un "Lampa" spīdēs visā Latvijā," apliecināja Morica.

"Lampa" tiešsaistē notiks no 2.septembra līdz 5.septembrim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.