VID brīdina par tā vārdā nosūtītām viltus īsziņām

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Valsts ieņēmumu dienests (VID) brīdina iedzīvotājus par tā vārdā nosūtītām viltus īsziņām.

"Lūdzam uzmanīties! VID nekad neaicinās Jūs sūtīt īsziņas. Lūdzam aktuālai informācijai sekot līdzi VID mājaslapā un oficiālajos sociālajos medijos," teikts VID paziņojumā mikroblogošanas vietnē twitter.

Kā redzams publicētajā attēlā, tad viltus īsziņā minēta informācija par it kā 25 eiro pabalstu, kas Covid-19 laikā piešķirts iedzīvotājiem. Atgādinām, ka šāds lēmums no valdības nekad nav bijis un tā ir viltus informācija.

VID

Visa informācija par Valsts ieņēmumu dienesta sniegtajiem atbalsta pasākumiem Covid-19 laikā ir brīvi pieejama dienesta interneta vietnē www.vid.gov.lv un dienests šādu informāciju iedzīvotājiem neizsūta privātās ziņās sociālajos tīklos vai citās neoficiālās platformās. Informācija par atbalsta iespējām var saņemt arī, zvanot uz VID atbalsta tālruni 67120020 vai rakstot VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”.

Lai pieteiktos dīkstāves pabalstu saņemšanai, pašnodarbinātām personām jāsniedz iesniegums VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS), savukārt uzņēmumos savus darbiniekus dīkstāves pabalstu saņemšanai piesaka darba devējs - pašam darbiniekam tas nav jādara.

Svarīgākais