Ministrs atklāj, vai sabiedriskajā transportā būs jāvelk sejas maskas

© EPA/SCANPIX/LETA

Lai gan sabiedrībā joprojām tiek diskutēts par sejas masku nēsāšanas efektivitāti, satiksmes ministrs Tālis Linkaits mikroblogošanas vietnē twitter norāda, ka sejas maskas būs jānēsā sabiedriskajā transportā.

"Šodien bija produktīvas pārrunas transporta nozarei ar Veselības ministriju par pakāpenisku iziešanu no Covid ierobežojumiem. Atsākoties burzmai sabiedriskajā transportā būs jālieto sejas maskas," informē satiksmes ministrs.

Ziņu aģentūra LETA šodien jau ingformēja, ka par sejas masku lietošanu publiskās vietās izteicies arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, kurš norāda, ka patlaban nav nepieciešams visiem iedzīvotājiem publiskās vietās valkāt sejas maskas, tomēr šī rekomendācija var mainīties.

"Tā kā Latvijā epidemioloģiskā situācija ir salīdzinoši laba - tikai nedaudz gadījumi katru dienu, sabiedriskais transports nav pārpildīts, veikalos arī šie riski ir salīdzinoši zemi - pašreizējā brīdī varbūt vairāk vajadzētu runāt par darba vietām, kur šie attālumi ir mazāki," uzsvēra eksperts, piebilstot, ka šī rekomendācija varētu mainīties, ja inficēto skaits Latvijā pieaugtu.

Kā vēstīts, pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti 2380 iedzīvotājiem un atklāti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. Līdz šim Latvijā kopumā veikts 51 561 izmeklējums, un 836 no tiem bijuši pozitīvi. Savukārt no visiem 836 saslimšanas gadījumiem 267 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 13 - miruši.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais