Aicina ziedot pārtikas paku iegādei krīzes situācijā nonākušajiem ārzemniekiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Jānis Saliņš/F64

Fonds "Make Room" aicina sabiedrību ziedot pārtikas paku iegādei krīzes situācijā nonākušo ārzemnieku, tostarp bēgļu, patvēruma meklētāju, cilvēku ar alternatīvo statusu un ārzemju studentu atbalstam, informēja fondā.

Kā aprēķinājuši fonda pārstāvji, viena pārtikas paka izmaksā 8,29 eiro, un tajā ietilpst "Optima" līnijas rīsi, makaroni "Favorit Spagetti", makaroni "Classic Line corneti rigate", kviešu milti "Classic Line", cukurs "Optima līnija", baltmaize" White bread Table", saulespuķu eļļa "Optima Line", tomātu mērce "Spilva", baltās pupiņas "Favorit royal", sarkanās pupiņas "Favorit" un sāls.

Pārtikas paku izdale notiek sadarbībā ar biedrību "Patvērums "Drošā māja"". Daļu no pārtikas pakām jau atbalsta mazumtirgotājs "Maxima Latvija" un restorāns "Indian Raja", kā arī ir atbalstījuši jau vairāki individuāli ziedotāji. Līdz šim ar pārtikas pakām apgādāti 230 cittautieši.

Fonda "Make Room" direktors Miks Celmiņš pauda, ka krīzes situācijā nonākušajiem ārzemniekiem nepieciešamas vēl apmēram 500 ēdiena pakas, taču to skaits varētu arī augt, ņemot vērā apmēram 4000 ārzemnieku visā Latvijā, kam nepieciešama palīdzība.

Ikviens, kas vēlas palīdzēt, aicināts ziedot uz fonda "Make Room" bankas kontu LV81HABA0551044633885, maksājuma mērķī norādot ziedojuma mērķi - "ziedojums pārtikas paku iegādei".

Fondā atgādināja, ka tas sadarbībā ar Rīgas Sociālo dienestu nodrošina iespēju pieteikties krīzes pabalstam 128 eiro apmērā vienai personai ārvalstniekiem, kuri ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīgas pilsētas pašvaldības teritorija. Arī citas pašvaldības Latvijā, kurās mīt ārzemnieki, ir aicinātas atvērt pieteikšanos šādam pabalstam.

"Bieži aizmirstam arī par cittautiešiem Latvijā - bēgļiem, patvēruma meklētājiem, ārzemju studentiem. Vīrusa izraisīto seku dēļ liela daļa uzņēmēju ir spiesti pārtraukt savu darbību, tādēļ daļa cilvēku zaudē darbavietu un nonāk neapskaužamā situācijā - bez jebkādiem ienākumiem. Visbiežāk pirmie, kas tiek atstādināti, ir ārzemju pilsoņi Latvijā, atstājot cittautiešus neapskaužamā situācijā bez jebkādas iespējas nopelnīt iztiku pirmās nepieciešamības precēm," pauda Celmiņš.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Sociālajā dienestā pēc krīzes pabalsta vērsušies bez iztikas līdzekļiem palikuši ārvalstu studenti, galvenokārt studenti no Indijas un Pakistānas. Tie pamatā ir maģistrantūras maksas programmas studenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un augstskolas "Turība". Kopumā Rīgā šādu stundentu ir vairāki tūkstoši.

Pašvaldība aicinājusi ārvalstu studentus izmantot papildus iespēju konsultēties ar fondu "Make Room", nosūtot neskaidros jautājumus uz e-pasta adresi "help@makeroomeu.com". Sadarbībā ar Informācijas Centru Iebraucējiem ārvalstu studenti ir aicināti sekot līdzi informācijai un cita veida atbalsta risinājumiem portālā "www.integration.lv".

Fonds "Make Room" ir starptautiska organizācija, kas ik dienu strādā ar ārvalstniekiem, sekmējot viņu efektīvu integrāciju Latvijas sabiedrībā, fonda darbinieki ir gatavi palīdzēt studentiem risināt radušās problēmas ārkārtējās situācijas laikā, tai skaitā saziņai ar Rīgas Sociālo dienestu.

Svarīgākais