Ar dienesta dzīvokli apgādātiem karavīriem plāno nemaksāt kompensāciju par komunālajiem maksājumiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Valdība otrdien, 28.aprīlī, lems par grozījumiem likumā, kas paredz ar dienesta dzīvokli apgādātiem karavīriem vairs nemaksāt kompensāciju par dzīvojamās telpas īri un komunālajiem maksājumiem.

Patreizējais regulējums rada nevienlīdzīgus apstākļus tiem karavīriem, kuri ir nodrošināti ar dienesta dzīvokļiem, ar pārējiem karavīriem, jo likums neparedz iespēju nemaksāt dzīvojamās telpas īres kompensāciju karavīriem, kuri ir nodrošināti ar dienesta dzīvokļiem. Savukārt dzīvojamās telpas īres un komunālie kopējie maksājumi dienesta dzīvokļos ir ievērojami zemāki.

Karavīri, kuriem piešķirts dienesta dzīvoklis, neiztērē viņiem piešķirto īres kompensāciju pilnā apmērā tai paredzētiem mērķiem, tādējādi iegūstot priekšrocību salīdzinājumā ar pārējiem karavīriem.

Atlīdzības likuma grozījumu mērķis ir mazināt nevienlīdzību sociālo garantiju nodrošinājumā karavīriem, kuri dzīvo dienesta dzīvokļos, un karavīriem, kuri paši nodrošina sevi ar dzīvojamo platību.

Likumprojekts paredz, ka karavīri, kuriem ir piešķirti dienesta dzīvokļi, nesaņem kompensāciju par dzīvojamās telpas īri un komunālajiem maksājumiem, jo šiem karavīriem no Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem valsts apmaksās dzīvojamās telpas īres maksu.

Svarīgākais