Aprīlī nodokļu parāds pirmo reizi reģistrēts 8% uzņēmumu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Aprīlī nodokļu parāds pirmo reizi reģistrēts 8% jeb 2954 uzņēmumu, liecina "Lursoft" aprēķini, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegto informāciju.

Pēc "Lursoft" informācijas, aprīļa sākumā bija 37 036 uzņēmumi, kuru nodokļu parāds pārsniedz 150 eiro. No tiem 4372 uzņēmumi vēl mēnesi iepriekš nav bijuši nodokļu parādnieku rindās, savukārt 2954 uzņēmumiem nodokļu parāds aprīlī reģistrēts pirmo reizi šogad. No tiem ceturtā daļa uzņēmumu strādā mazumtirdzniecībā.

Kā liecina "Lursoft" dati, sākoties Covid-19 pandēmijai un valdībai lemjot par atbalsta pasākumiem uzņēmumiem, sākotnēji tika lemts, ka dīkstāves pabalstus varēs saņemt darbinieki, kuri strādā uzņēmumos, kuriem nav reģistrēti nodokļu parādi. Iespējams, tas veicinājis 519 nodokļu parādniekus martā nokārtot visas savas nodokļu parādsaistības, neskatoties uz to, ka pagājušajos mēnešos uzņēmumam bijuši nodokļu parādi.

Savukārt aprīlī, šie paši uzņēmumi atkal parādījušies nodokļu parādnieku rindās, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Pētījumā par nodokļu parādniekiem uzskatīti tādi uzņēmumi, kuru nodokļu parāds pārsniedz 150 eiro. Tāpat pētījumā izmantota VID publiski pieejamā informācija par uzņēmumu samaksātajiem nodokļiem, nodokļu parādiem un uzņēmumiem piešķirtajiem valsts atbalsta veidiem, dati uz 20.aprīli.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais