Pūce: Valdība gatava sniegt atbalstu pašvaldībām, turpinoties Covid-19 izraisītajai krīzei

© Ģirts Ozoliņš/F64

Valdība būs gatava sniegt atbalstu pašvaldībām, turpinoties Covid-19 izraisītajai krīzei, šorīt LTV "Rīta panorāmā" sacīja reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Pēc ministra vārdiem, valdība seko līdzi pašvaldību finanšu stāvoklim. Gada pirmajos trīs mēnešos nobīžu no plānotā budžeta izpildes faktiski neesot bijis, taču objektīvāk situāciju varētu raksturot aprīļa dati.

Pūce stāstīja, ka ar Finanšu ministriju esot runāts, ka pašvaldībām var būt nepieciešama palīdzība funkciju nodrošināšanai, bet nekādi konkrēti lēmumi vēl nav pieņemti.

Savukārt runājot par administratīvi teritoriālo reformu, Pūce domā, ka ārkārtējā situācija nevar būt pamats lemšanas atlikšanai, jo diskusijas neesot ierobežotas, tās notiekot ļoti aktīvi un attālināts darbs neietekmējot diskusiju kvalitāti.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais