Romas pavēsts sūta svētību Latvijai

© Osservatore Romano Servizio Fotografico Citta del Vaticano

Šodien ārlietu ministrs Aivis Ronis vizītes ietvaros Vatikānā bija audiencē pie Romas Katoļu baznīcas pāvesta Viņa Svētības Benedikta XVI, kā arī tikās ar Vatikāna Valsts sekretāru kardinālu Tarčisio Bertone (Tarcisio Bertone).

Audiencē pie Viņa Svētības Benedikta XVI ārlietu ministrs Aivis Ronis aicināja pāvestu turpināt izcelt un uzsvērt vērtību, solidaritātes, kā arī Eiropas un Rietumu mērķu vienotības nozīmi. "Latvija pēc savas pieredzes tagad zina, ka patēriņa kults bez vērtību orientiera krīzes laikā var dezintegrēt gan personību, gan nāciju, kas rezultātā var apdraudēt pat valsti," norādīja A.Ronis.

Romas Katoļu baznīcas pāvests Viņa Svētība Benedikts XVI uzsvēra, ka vērtības ir visa pamatā un solidaritāte ir neatņemama daļa no tām. Viņa Svētība Benedikts XVI apsveica Latvijas valsti un tautu ar tās stiprumu un sūtīja savus vislabākos novēlējumus un svētību, nra.lv informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Ārlietu ministra tikšanās laikā ar Vatikāna Valsts sekretāru kardinālu T.Bertoni abas puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu ir ļoti labas. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka nākamgad aprit divdesmit gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm un apstiprināja ielūgumu Viņa Svētībai Benediktam XVI apmeklēt Latviju vizītē.

Aivis Ronis atzīmēja, ka Latvija atrodas tādā ģeopolitiskā reģionā, kurā izjūt dažādu interešu sastapšanos. Vatikāna Valsts sekretārs kardināls T.Bertone, savukārt, pasvītroja nepieciešamību arī turpmāk stiprināt valstu savstarpējo atbalstu šajā nozīmīgajā Eiropas reģionā, kurā ir Latvija. Kardināls T.Bertone uzsvēra, ka Eiropai ir būtiski tās garīgie un morālie pamati, kas sakņojas kristietībā. Sarunas gaitā ārlietu ministrs un kardināls pievērsās arī izglītības un mediju lomai mūsdienu sabiedrības garīgās atjaunotnes procesos.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.