Nedēļas beigās gaidāms aukstāks laiks; prognoze līdz maija sākumam neiepriecina

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Lai gan šīs nedēļas pirmajā pusē laikapstākļi mūs lutinājuši ar pavasarīgu siltu laiku, jaunākās prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms vēss laiks.

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter informē, ka atbilstoši jaunākajām prognozēm šīs nedēļas beigās ar lielu varbūtību gaidāms aukstums, vēss laiks var saglabāties līdz maija sākumam. Visā valstī gaisa temperatūra naktīs var noslīdēt zem nulles, vietām arī zem -5 grādiem.

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes liecina, ka piektdien virs Krievijas dienvidrietumiem esoša ciklona ietekmē mākoņu daudzums palielināsies, vietām gaidāms arī lietus, bet dažviet brāzmains vējš. Gaisa temperatūra dienā lielākajā daļā valsts teritorijas būs +12…+17 grādu robežās, un arī naktī tā saglabāsies virs 0 grādiem.

Sestdien daudzviet gaidāms lietus, vietām ziemeļaustrumos arī slapjš sniegs, bet piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs 14 m/s. Līdz ar vēja iegriešanos no ziemeļiem, Latvijas teritorijā īslaicīgi ieplūdīs aukstāka gaisa masa, kā rezultātā brīvdienās gaisa temperatūra dienās nepārsniegs +10 grādiem, bet naktīs termometra stabiņš daudzviet atkal noslīdēs zem 0 grādiem atzīmes.

Svētdien laika apstākļus atkal noteiks anticiklons, tāpēc nokrišņi mitēsies, mākoņi izklīdīs un vējš pierims.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais