Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Par priekšlikumu katram iedzīvotājam izmaksāt 100 eiro parakstījušies jau 2100 cilvēki

© AFP/SCANPIX/LETA

Portālā Mana balss par priekšlikumu izmaksāt katram valsts iedzīvotājam 100 eiro ir parakstījušies jau 2100 iedzīvotāji, portālu nra.lv informē iniciatīvas autori.

Jau vēstīts, ka kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Mārtiņš Krusts. Viņš skaidroja, ka potenciāla pirktspējas samazināšanās saistībā ar Covid-19 pandēmiju apdraud Latvijas ekonomiku, jo, viņaprāt, finanšu krīzes sākas tieši ar patēriņa kritumu. Latvijas gadījumā situāciju īpaši smagu padara apstāklis, ka iedzīvotājiem ir izteikti zemi uzkrājumi un "drošības spilvens". Tāpēc Krusta ieskatā nekavējoties ekonomikā jāiepludina nauda tieši patēriņā, lai novērstu krīzi "pašā tās iedīglī".

Iniciatīvā rosināts steidzami veikt vienreizēju maksājumi katram Latvijas iedzīvotājam, kurš sasniedzis 14 gadu vecumu. "Tas būs tā dēvētās "helikoptera naudas" mehānisms. Pirmais maksājums 100 eiro apmērā jāizmaksā nekavējoties, un turpmākie maksājumi ir jāveic atkarībā no krīzes gaitas," piedāvā Krusts.

Idejas aprakstā skaidrots, ka šādi krīzes maksājumi mīkstinātu dzīves līmeņa krišanos un ekonomikas bremzēšanos tieši patēriņa jomā, vēsta ziņu aģentūra LETA.